Разследващи от френското разузнаване потвърдиха, че шпионският софтуер ``Пегас`` е бил

...
Разследващи от френското разузнаване потвърдиха, че шпионският софтуер ``Пегас`` е бил
Коментари Харесай

Френското разузнаване потвърди за подслушвани с ''Пегас'' журналисти

Разследващи от френското разузнаване потвърдиха, че шпионският програмен продукт ``Пегас`` е бил конфигуриран на телефоните на трима френски публицисти, в това число върховен чиновник на телевизия France 24.

Източник на France 24 сподели, че малкия екран е била ``изключително шокирана``, когато е разкрила, че един от нейните журналисти е бил следен. ``Ние сме смаяни и ядосани, че публицистите могат да бъдат обект на шпионаж. Няма да одобряваме това с наведена глава. Ще предприемем правни действия``, споделиха от France 24.

За първи път самостоятелен и формален орган удостоверява изказванията на Организацията с нестопанска цел Forbidden Stories, основана в Париж, и Amnesty International в началото получиха достъп до изминал лист от 50 хиляди телефонни номера, за които се счита, че са били подлушвани от клиенти на израелската компания NSO Group от 2016 година

Френската национална организация за сигурност на осведомителните системи (Anssi) разпознава цифрови следи от хакерския шпионски програмен продукт на NSO Group в телефона на телевизионния публицист на France 24 и съобщи своите доказателства на прокуратурата в Париж, която следи следствието. Агенцията за сигурност също е разкрила ``Пегас`` на телефоните, принадлежащи на проверяващия публицист Ленаиг Бредо от френския уеб страница Mediapart и редактора на уеб страницата Едуи Пленел.

Според Forbidden Stories най - малко 180 публицисти от целия свят са били определени за подлслушване от клиенти на NSO Group.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР